SKÖTSELRÅD
Hur skall jag tvätta min Didriksons Jacka?

I varje jacka finns en etikett på insidan med instruktioner om hur man tvättar jackan.

Före tvätten

Knäpp alla knappar, dragkedjor och kardborreband.  Detta är för att undvika slitage till dessa delar men även resten av plagget.  Tvätta plagget med Insidan ut för att reducera slitage på matrealets PU-beläggning.  Läs instruktionerna på plaggets insida noga.

Under tvätten

Använd ett milt tvättmedel eftersom det är mer skonsamt på plagget och det har mindre effekt på plaggets vattenavvisning.  Använd aldrig mjukmedel eftersom detta har en negativ effekt på plaggets vattentäthet och kan leda till övergödning av våra sjöar.  Använd alltid det program och temperatur som är rekommenderat på plaggets tvättråds etikett.  Om man väljer handtvätt så lägg aldrig plagget i blöt.

Efter Tvätt

Ta ut plagget ur maskinen så fort programmet är färdigt.  Använd inte torktumlare då det sliter på matrealet.  Didriksons rekommenderar heller inte torkskåp för att temperaturen är för hög. Om man använder torkskåp så skall temperaturen inte vara högre än den som rekommenderas för tvätt.

När behöver jag impregnera min regnjacka

När du köper en ny jacka från Didriksons är den redan impregnerad med ett vattenavvisande medel. Den räcker till från 3-10 tvättar.  Det beror på hur våt jackan blir när du behöver impregnera igen.  Didriksons rekommenderar att impregnera igen när vattendroppar inte längre bildar små pärlor på ytan.  Man kan stryka jackan för att återaktivera imregnationen.

Hur skall jag tvätta min Galonjacka

Galon® ett vind och vattentätt material och behöver inte impregneras för att hålla vattentätheten.    Om din jacka blir smutsig kan man lätt torka av den med en blöt trasa.  Om du absolut vill tvätta så följ tvättråden på etiketten på insidan av jackan.  Använd inte torktumlare och torkskåp.